BVC

Vill du arbeta hos oss?

Distriktssköterska/Barnsjuksköterska BVC Rävlanda vårdcentral 60%

Vill du arbeta på en mindre vårdcentral med genuint engagemang och intresse för sina patienter och för arbetsmiljö?

Hos oss prioriterar vi kontinuitet i hela vårdkedjan och jobbar med ständiga förbättringar och utvecklingar i vårt arbetssätt. På BVC arbetar du tillsammans med BVC på vår systervårdcentral Sätila samt BVC-läkare. Gemensamt delar vi kunskap och erfarenhet och det kollegiala intresset för samarbete är stort. Vill du arbeta mer än 60%, då i ordinarie verksamhet på vårdcentralen, så kan vi diskutera det.

Driftform och närområde                                                                                           

Vårdcentralen ägs och drivs av Vård i Rävlanda, Sätila AB där även Sätila vårdcentral ingår. Vi har ett nära samarbete vårdcentralerna emellan med givande synergieffekter. Vi har ca 5000 listade patienter i vårt stabila närområde.

Vi ligger i Härryda kommun som gränsar till Marks kommun. Till Landvetter flygplats är det ca 1,2 mil och geografiskt är vi placerade mellan Göteborg och Borås.

Om dig

För att trivas hos oss behöver du uppskatta teamarbete och nära kontakt med dina arbetskamrater i det dagliga patientarbetet. Du ser goda villkor och medbestämmande som förutsättningar för en välfungerande arbetsplats.

Välkommen med din ansökan till verksamhetschef Cathrine Klippedahl, cathrine.klippedahl@strandab.se

Barnhälsovård

Barnavårdscentralen, BVC, svarar för kontroller av nyfödda och yngre barns hälsa och ger råd och tips om allt som rör barnets utveckling. När barnet fötts behöver du som vårdnadshavare ta kontakt med din BVC-mottagning för att boka in ett första hembesök. Hembesöket görs för att följa upp hur familj och barn mår efter förlossning och hemkomst. BVC-sköterskan har också en stödjande funktion och kommer att informera om barnhälsovården.

Vi hjälper till med

Barnhälsovården fungerar som ett stöd för föräldrarna när det gäller deras barns fysiska, psykiska och sociala utveckling. Barnavårdscentralen uppmärksammar och samtalar om risker i och omkring barnets hem samt hjälper till att tidigt upptäcka och hjälpa barn som riskerar att fara illa.

Vi har föräldragrupper för nyblivna föräldrar. I föräldragruppen lär man sig om barns utveckling, frågor tas upp som föräldrarna önskar diskutera och man har chans att träffa andra i samma livssituation som en själv.

Vad vi gör på BVC

Med jämna mellanrum kontrollerar sköterskan hur barnet växer och utvecklas. Under den första månaden vägs barnet varje vecka, de följande fem månaderna görs kontroller en gång i månaden. Barnet får träffa BVC-läkare vid 4 veckors ålder, 6 månaders ålder, 1 års ålder och 3 års ålder. Övriga besök sker hos BVC-sköterska upp till barnet börjar förskoleklass då skolhälsovården tar över.

Barnet vaccineras på BVC enligt svenskt vaccinationsprogram, om du har frågor kring detta finns möjlighet att diskutera med en sköterska eller läkare. På BVC kan du själv få råd och stöd när det gäller amning, mat, sömn och annat som rör barnets hälsa och utveckling. Om du mår psykiskt dåligt efter förlossningen kan du få hjälp till samtalsstöd genom BVC.

Vi samarbetar med familjecentralen i Hindås samt familjebehandlare i Härryda kommun.

Bra hemsidor för mer information om ditt barn:

Matkassen - bra mat för dig och familjen

Matkassen är en webbplats med recept som kännetecknas av bra mat för hälsa, miljö och plånbok samt grundar sig på Nordiska Näringsrekommendationer.

Här hittar du recept på snabblagade och näringsrika rätter. Recepten är framtagna för att passa hela familjen, oavsett ålder.

Matkassen bygger på ett koncept med färdiga veckomenyer och inköpslistor. Utöver dessa finns inspiration och bra förslag i olika teman så som barnmat för de minsta, utflyktsmat, kalasmat, frukost, mellanmål etc.

Du kommer till Matkassen genom att klicka på knappen nedan.

Synpunkter

Välkommen med dina synpunkter.
E-post info@ravlandavardcentral.se

För patientärenden, använd alltid 1177 Vårdguidens e-tjänster

Medicinskt ansvarig läkare: Sven Strand.
Verksamhetschef: Cathrine Klippedahl.

Tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning