Mat och hälsa


Matkassen

Matkassen är en webbplats som innehåller färdigplanerade veckomenyer med tillhörande inköpslistor. Veckomenyerna är framtagna av dietister utifrån nordiska näringsrekommendationer och tar hänsyn till näringsbehov samt baseras på mat som är bra för hälsa, miljö och plånbok. Matkassen innehåller även tips och inspiration kring olika teman som exempelvis vegetarisk mat, mellanmål och barnmat. Matkassen vänder sig till alla invånare i Västra Götaland och passar alla åldrar samt stora som små hushåll.

Matkassen hittar du HÄR.


Hälsocoachning på dina villkor

Hälsocoach online är en digital och kostnadsfri tjänst för alla som är 16 år eller äldre och bor inom Västra Götalandsregionen. Tjänsten är till för dig som vill komma i gång och röra på dig, äta hälsosammare, sluta med tobak eller förändra dina alkoholvanor och som vill ha ett kontinuerligt stöd längs vägen i början av din förändring.

Hos Hälsocoach online bokar du via appen Vård och Hälsa VGR tid på eget initiativ och vi utgår ifrån just dina behov, önskemål och förutsättningar till förändring. Du kan även boka tid hos oss för att få hjälp med att förändra dina levnadsvanor om du fått specifika råd från hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, dietist eller fysioterapeut. 

Du kan läsa mer om Hälsocoach online HÄR.


Eatit – Dietist online

Hos Eatit kan du träffa dietist online genom Eatits app oavsett var i Sverige du bor. Ladda ner Eatits app, välj en dietist med tillgänglig tid och påbörja ditt samtal.

Eatit är en del av primärvården och är helt kostnadsfritt och riktat för dig som har ett vårdbehov. Genom att ta ett första kostnadsfritt bedömningssamtal med våra dietister så kan vi avgöra om du är berättigad för Eatits program.

Eatit passar dig som vill skapa goda levnadsvanor och förbättra din hälsa. Med hjälp av Eatits dietister kan man få långsiktig hjälp. För att använda tjänsten måste man vara drabbad av övervikt/obesitas, vilket exempelvis innebär ett BMI över 30 – räkna ut ditt BMI här.

Du kan läsa mer om Eatit HÄR.

Synpunkter

Välkommen med dina synpunkter.
E-post info@ravlandavardcentral.se

För patientärenden, använd alltid 1177.

Medicinskt ansvarig läkare: Karin Hederstierna.

Verksamhetschef: Cathrine Klippedahl.

Tillgänglighetsdatabasen - bild med länk till information om tillgänglighet på vårdcentralen
Tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning